Versoepelingen in sporten voor jongvolwassenen t/m 26 jaar

Gepubliceerd op: donderdag 25 februari 2021
Versoepelingen in sporten voor jongvolwassenen t/m 26 jaar

Het kabinet heeft dinsdagavond een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Sporten in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan.

Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart

• Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

Maatregelen die worden verlengd

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. De rijksoverheid staat dubbelen met 4 personen uit 1 huishouden wel toe.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur. Lees meer over de avondklok.

Scenario's Voorjaarscompetitie

Meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven, het animo om competitie te spelen is groot. De KNLTB doet er alles aan om competitie spelen mogelijk te maken, uiteraard veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen. Met de huidige lockdown en de onzekerheid over de situatie in april kijkt de KNLTB naar verschillende scenario’s voor de start van de competitie. We zullen de komende dagen bekijken wat de verlenging van de maatregelen betekent voor de start van de Voorjaarscompetitie en proberen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Lees hier meer over de intentie, overwegingen en scenario’s van de Voorjaarcompetitie.

Bron: KNLTB (Lees het volledige nieuwsbericht van de KNLTB hier)