Verscherpte coronaregels per 4 november 22.00 uur

Gepubliceerd op: woensdag 4 november 2020
Verscherpte coronaregels per 4 november  22.00 uur

Beste leden,

Bijgaand de regels die per 4 november 22.00 uur 2020 gelden om te tennissen op de club. Wijzigingen ten opzichte van 14 oktober staan schuin gedrukt en onderstreept.

Algemene coronaregels:
– Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

Houdt uzelf aan de veiligheids-/hygiëne regels van het RIVM.

Vrij spelen (single en dubbelspel):
– De vereniging is open voor vrij tennissen en trainen.

Volwassenen vanaf 18 jaar mogen vrij spelen/trainen; maximaal 2 spelers per tennisbaan.
Dubbelspel bij volwassenen vanaf 18 jaar is niet toegestaan, er geldt maximaal 2 personen per baan
Jeugd tot 18 jaar mag vrij spelen, geen maximum aantal spelers per baan.
Volwassenen vanaf 18 jaar houden altijd 1.5 meter afstand van elkaar, zowel op- als naast de baan; ook als dat op de baan betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
Wanneer er tijdens vrij spel of training door jeugd tot 18 jaar samen met volwassenen vanaf 18 jaar wordt gespeeld dan gelden de regels voor volwassenen. Dus groepsgrootte van maximaal 2 en altijd 1.5 afstand tot elkaar houden.
Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.
U kunt de baanverlichting bedienen vanuit de hal, er mag getennist worden tot maximaal 22.00 uur! (Dan ook graag direct de verlichting uitschakelen).
De oefenkooi is toegankelijk voor maximaal 1 persoon in de leeftijd van 18 jaar en ouder. De jeugd tot 18 jaar kan met meerdere personen tegelijk gebruik maken van de muur.
Er is 1 toilet geopend die u door de hal kunt bereiken.
De kantine, het terras, de kleedkamers en douches zijn gesloten.
Publiek is niet toegestaan op het park. Dus ook geen ouders langs de tennisbaan bij een tennisles!
Neem zoveel mogelijk je eigen ballen, bidon en handdoek mee.
Kom 5 minuten voor aanvang van de training of vrij spelen naar het park.
Vermijd fysiek contact.
Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
Geef geen high fives.
Wissel van baanhelft met de klok mee.
Ga na het vrij spelen/ trainen direct naar huis.

Reserveren van een baan
U dient voordat u gaat tennissen een baan te reserveren via de KNLTB Club app.
Niet leden moeten een baan reserveren via de VVV (Schuitvlotstraat 32, Domburg). Afhangen geeft recht op 1 uur spelen. Het uur kan zowel op hele, als halve uren ingaan.

Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan.

Tennistraining (o.l.v. René Flohil:
Bij trainingen voor jeugd tot 18 jaar geldt geen maximaal aantal leerlingen per baan
Trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
De leraar mag op de baan aanwezig zijn mits hij/zij 1.5 afstand houdt tot de leerlingen.

De leraar houdt rekening met de afstand tussen leerlingen vanaf 18 jaar bij oefeningen en drills en maakt hier eventueel gebruik van hulpmiddelen om 1.5 meter afstand te garanderen

Overig:

Gemeenten kunnen controleren of maatregelen worden nageleefd. Mocht een lid zich tegen beter weten in niet aan de regels houden, dan loopt hij/zij het risico een boete van € 400,- te krijgen. Als club kunnen we zelfs een boete van € 4.000,- krijgen als de regels niet in acht worden genomen!!!
– Houdt u alstublieft aan deze regels, neem uw verantwoordelijkheid. Dit, zodat we met zijn allen kunnen blijven genieten van het tennissen!

Bij vragen over bovenstaande, kunt u contact opnemen met: Rutger Bimmel, 06-23235377 of via secretaris@ltcdomburg.nl Meer informatie vindt u op: https://corona.knltb.nl/

Bedankt voor uw begrip.

Bestuur LTC Domburg