Aangepaste tennisregels per 1 juli 2020

Gepubliceerd op: woensdag 1 juli 2020
Aangepaste tennisregels per 1 juli 2020

Beste leden,

Bijgaand de regels die per 1 juli 2020 gelden om te tennissen op de club.

– Voor iedereen geldt: Blijf thuis als je zelf of iemand uit jouw huishouden een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

– Houdt uzelf aan de veiligheids-/hygiëne regels van het RIVM.

– Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1.5 meter afstand gehouden te worden.

– Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wel 1.5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers, kantines, op terrassen, rondom de banen e.d.

– Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

– Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Spelers (alle leeftijdscategorieën) hoeven geen 1.5 meter afstand te houden tijdens het vrijspelen op de baan. Ga tijdens het wisselen van baanhelft niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen). Geef geen high fives en schud geen handen.

U dient voordat u gaat tennissen een baan te reserveren/af te hangen. Leden kunnen dit doen via de KNLTB Club app. Niet leden moeten een baan reserveren via de VVV (Schuitvlotstraat 32, Domburg). Afhangen geeft recht op 1 uur spelen. Het uur kan zowel op hele, als halve uren ingaan.

De vereniging is alleen open voor vrij spelen (mits er van te voren een baan is gereserveerd) en trainen.

De oefenkooi is toegankelijk voor iedereen, mits er 1.5 meter afstand wordt gehouden door spelers van 19 jaar en ouder.

U kunt de baanverlichting bedienen vanuit de hal, er mag getennist worden tot maximaal 22.00 uur! (Dan ook graag direct de verlichting uitschakelen).

Voor toeschouwers geldt: iedereen houdt 1.5 meter afstand van anderen. Uitzondering: jeugd tot en met 18 jaar. Zij hoeven onderling geen 1.5 meter afstand te houden.

Gemeenten kunnen controleren of maatregelen worden nageleefd. Mocht een lid zich tegen beter weten in niet aan de regels houden, dan loopt hij/zij het risico een boete van € 400,- te krijgen. Als club kunnen we zelfs een boete van € 4.000,- krijgen als de regels niet in acht worden genomen!!!

Tennisbanen kunnen door niet-leden via de VVV gehuurd worden.

Bij vragen over bovenstaande, kunt u contact opnemen met: Rutger Bimmel, 06-23235377 of via secretaris@ltcdomburg.nl
Meer informatie vindt u op: https://corona.knltb.nl/

Bedankt voor uw begrip.

Bestuur LTC Domburg