Tennis en Corona update, per 26 juni

Gepubliceerd op: woensdag 23 juni 2021
Tennis en Corona update, per 26 juni

Update 26-6-2021    Bron: KNLTB

Gezondheid en veiligheid staan voorop voor onze sporters, leraren en vrijwilligers. Om dit te kunnen waarborgen worden er ook in deze fase een aantal sport specifieke aanvullingen gehanteerd voor tennis. Deze aanvullingen zijn een advies van de KNLTB. Op deze manier kunnen spelers, verenigingen en leraren op een veilige manier sporten.

Hieronder de regels die per 26 juni 2021 gelden bij LTC Domburg.

ALGEMENE CORONAREGELS
•    Houdt uzelf aan de veiligheids-/hygiëne regels van het RIVM.
•    Als u klachten heeft, blijf u thuis, ook als dit milde klachten zijn. Laat u zo snel mogelijk testen.
•    Wacht daarna thuis de testuitslag af. Blijf thuis als u positief getest bent.

KANTINE EN TERRASREGELS
•    Personen hebben een vaste zitplaats op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.
•    Een reservering is verplicht (vooraf of ter plekke)(NB. dit kan ook een baanreservering of les zijn).
•    Geen baanreservering? Vul de Registratie contactgegevens bron- en contactonderzoek in (ingang kantine bij de schuifdeur) en laat deze achter in de daarvoor bestemde bak.

RESERVEREN VAN EEN BAAN, VERLICHTING EN OEFENKOOI
•    U dient voordat u gaat tennissen een baan te reserveren via de KNLTB Club app.
•    Niet-leden kunnen een baan reserveren via onze website: www.ltcdomburg.nl
•    Afhangen geeft recht op 1 uur spelen. Het uur kan zowel op hele, als halve uren ingaan.
•    U kunt de baanverlichting bedienen vanuit de hal.
•    De oefenkooi is weer voor iedereen toegankelijk.

VEILIG DE BAAN OP PRINCIPES
•    De vereniging is open voor vrij spelen, trainen, onderlinge wedstrijden en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen.
•    Spelers zijn welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben of ingedeeld zijn voor een wedstrijd.
•    De kleedkamers, douches en toiletten zijn geopend. Deze kunt u door de hal bereiken.
•    Geen maximum aantal spelers per baan.
•    Maximale groepsgrootte 50 personen.
•    Spelers en leraren hoeven bij het tennissen geen 1.5 meter afstand tot elkaar te houden op de baan. Buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand onderling wel voor volwassenen vanaf 18 jaar.
•    Publiek is toegestaan op het park, zowel bij trainingen als bij wedstrijden. Hierbij geldt de 1.5 meter afstand en vaste plaatsen. In principe geldt placering, dus een vaste zitplaats. Indien dit niet mogelijk is, kan een staan op een afgebakende plek (met inachtneming van de 1.5 meter) ook.

RICHTLIJN VOORDAT JE GAAT SPELEN
•    Iedereen moet zoveel mogelijk vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan reserveren of afhangen.
•    Neem zoveel mogelijk je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.
•    Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.

RICHTLIJNEN TIJDENS HET SPELEN
•    Spelers hoeven tijdens het tennissen geen 1.5 meter afstand van elkaar te houden op de baan. Buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand wel voor volwassenen vanaf 18 jaar.
•    Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
•    Geef geen high fives.
•    Wissel van baanhelft met de klok mee.

TENNISTRAINING (o.l.v. René Flohil)
•    De leraar hoeft geen 1.5 meter afstand te houden tot de leerlingen en leerlingen ook niet tot elkaar.
•    Leerlingen zijn alleen kort voor aanvang van de les (5 minuten) aanwezig.

OVERIG
•    Gemeenten kunnen controleren of maatregelen worden nageleefd. Mocht een lid zich tegen beter weten in niet aan de regels houden, dan loopt hij/zij het risico een boete van € 400,- te krijgen. Als club kunnen we zelfs een boete van € 4.000,- krijgen als de regels niet in acht worden genomen!!!
•    Houdt u alstublieft aan deze regels, neem uw verantwoordelijkheid. Dit, zodat we met zijn allen kunnen blijven genieten van het tennissen!
•    Bij vragen over bovenstaande, kunt u contact met ons opnemen of via secretaris@ltcdomburg.nl Meer informatie vindt u op: https://corona.knltb.nl/

Bedankt voor jullie begrip.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van LTC Domburg