Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer!

Gepubliceerd op: woensdag 10 maart 2021
Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer!

Het kabinet heeft maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven, maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Dit is goed nieuws voor de tennissport!

Vanaf aanstaande dinsdag (16 maart) mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennissen met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

Vanaf aanstaande dinsdag zullen de lessen ook weer op 1 baan gegeven worden.

De overige maatregelen blijven nog van kracht:

  • De avondklok geldt voorlopig tot 31 maart;
  • Er mag op onze banen getennist worden tot 20:30;
  • Zolang de avondklok geldt, is het niet mogelijk om na 20:30 nog een baan te reserveren;
  • Zorg dat je na het tennissen gelijk het park verlaat;
  • Om 21:00 gaat het hek automatisch op slot;
  • Kleedkamers, kantines en douches blijven gesloten;
  • Publiek is niet toegestaan.
We zijn blij dat sporten nog steeds kan en volwassenen nu ook meer ruimte krijgen, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houd je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd!
 
Meer informatie? De KNLTB heeft een handige pagina met vragen en antwoorden over tennis en het coronavirus. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom tennis en het coronavirus.
Copyright © 2021 LTC Domburg
Website: Dizero