Het nieuws van LTC Domburg

Verslag onderling clubtoernooi - 25 maart 2022

zondag 27 maart 2022

Wat was het een geslaagd clubtoernooi op vrijdag 25 maart!

26 spelers arriveerden om 19 u waaronder enkele nieuwe leden, superleuk! Na een (non-alcoholische) welkomstcocktail startte de 1e tennisronde. Nog 5 rondes volgden waarin er werd gestreden om de punten. Tussendoor waren er lekkere hapjes en drankjes voor iedereen, ook het publiek. Na de prijsuitreiking werd er gebeerpongd (nieuw werkwoord!), gekletst en gedronken in de kantine.

Op naar de volgende evenementen, zoals de yoga-tennisochtend op 15 mei a.s. en het Junior-Seniortoernooi op een nader te bepalen datum!

Lees meer

Verslag Kids Toernooi - 11 maart 2022

woensdag 16 maart 2022

Een blauwe lucht, zon en 17 graden: de perfecte omstandigheden voor een tennismiddag met de juniorleden van LTC Domburg!
Twaalf kinderen kwamen meteen na school naar het tennispark en werden op het terras ontvangen met een bekertje drinken en een appel. Jonathan zorgde met een goede warming-up voor soepele spieren zodat er getennist kon gaan worden. De kinderen speelden zowel tegen de leden van de evenementencommissie als tegen een echt ballenkanon. Daarna werden er nog enkele spelletjes gedaan en rondden we de middag af met een bekertje drinken en een paar snoepjes. Om 16.00 uur ging iedereen moe maar voldaan weer naar huis…. Het weekend kon beginnen!!!

Lees meer

Corona maatregelen vervallen, per 25 februari

vrijdag 25 februari 2022

UPDATE: 25-2-2022     Bron: KNLTB
Al bijna 2 jaar heeft het coronavirus ons in zijn greep. De maatregelen om het virus te bestrijden hebben grote impact gehad op ons leven en ook op de sport. Maar gelukkig gaat het de goede kant op. Alhoewel het aantal besmettingen nog hoog is, neemt de druk op de zorg nu af.

Het kabinet heeft dan ook besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. De horeca mag open tot 01.00 uur, een Coronatoegangsbewijs (CTB) is niet meer nodig. Dat is goed nieuws, want het betekent dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start van het nieuwe tennisseizoen. De competities en toernooien kunnen van start, met de beleving en gezelligheid zoals we die graag zien op onze vereniging.

Lees meer

Competitietraining

vrijdag 11 februari 2022

In maart biedt onze trainer Max naast de reguliere lessen, een aantal competitietrainingen aan. Tijdens deze trainingen wordt specifiek aandacht besteed aan tactisch dubbelspel.

Iedereen kan meedoen met deze trainingen, ook als je niet meedoet aan de competitie of tennislessen volgt. Met weer een nieuw tennisseizoen voor de deur is dit een mooie manier om aan je tennisspel te werken!

Interesse? Aanmelden kan direct bij Max. Zie de flyer voor meer informatie.

Lees meer

Voorjaarscompetitie 2022, aanmeldingen gestart!

dinsdag 14 december 2021

We kunnen met veel plezier terugkijken op een geslaagde najaarscompetitie. Met twee damesteams, een herenteam EN een jeugdteam was LTC Domburg goed vertegenwoordigd in de KNLTB tenniscompetitie. Zowel de sportieve prestaties als de gezelligheid op de club is iets waar wij erg trots op zijn! Dit succes willen wij (minstens) evenaren. De aanmelding voor de voorjaarscompetitie staat immers weer voor de deur.

Lees meer

Halloween Kids Party

maandag 15 november 2021

Menig mens die op 27 oktober in de buurt van de Kikkerpit kwam is zich rot geschrokken… Gelukkig bleek het loos alarm: onze tenniskids hadden hun Halloween party! Er werd gegriezeld, gegeten, spelletjes gedaan en trick or treat langs de deuren.


Als we de foto‘s zien dan snappen we wel dat het sommige mensen de stuipen op het lijf heeft gejaagd!

Lees meer

Dubbel Kampioensfeest!

zaterdag 23 oktober 2021

Gisteren speelden zowel de heren als dames 1 thuis. Onder het motto van toeval bestaat niet: beide teams konden deze avond kampioen worden. Voor de heren was dit de laatste competitie dag. Zij hadden aan 1 punt genoeg om zich tot winnaars te kronen. De dames hadden, met volgende week nog een speelronde te gaan, aan 3 punten genoeg.

Spannend was het, voor een enkeling na, niet lang. De heren en dames pakten de volle buit en hielden daarmee de 8 punten van die avond in Domburg. Het dubbele kampioenschap was een feit!! En zo ving het kampioensfeest aan.

De hapjes waren op zijn minst gezegd exceptioneel. Hier werd in grote gezamenlijkheid volop van genoten. Wat volgde was de prijsuitreiking met “champagne shower” en een feest waar werd gezongen, gehost, gesprongen en gedanst.

Een fantastische avond die wederom laat zien wat voor bruisende vereniging wij zijn!

Lees meer

Nieuwe trainer

donderdag 21 oktober 2021

Er is de laatste tijd veel vraag van (nieuwe) leden gekomen om te gaan lessen. René kan door zijn werkzaamheden in het onderwijs en bij LTC de Sprink deze extra uren niet meer invullen. Er zitten maar zoveel uren in een dag.

Na de herfstvakantie zal Max Peters daarom de jeugdlessen van René gaan overnemen. Ook zal Max een aantal senioren les gaan geven op de donderdagavond en eventueel de vrijdagochtend. René blijft hoofdtrainer van LTC Domburg en blijft zijn huidige (senioren)lessen ook gewoon geven.

Met Max als extra uitbreiding hebben wij er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen! We zijn erg blij Max te verwelkomen als extra trainer en wensen hem veel plezier en succes toe!

Lees meer

27 oktober: Halloween Kids Party

woensdag 20 oktober 2021

Het is bijna zover! Volgende week woensdag is de Halloween Kids Party!
Natuurlijk mogen de kids verkleed komen als ze dit leuk vinden.

We gaan niet tennissen, maar het is nog een verrassing wat we wel gaan doen.
Er zal in ieder geval gegeten en gegriezeld worden!  

In verband met de organisatie willen we iedereen vragen om uiterlijk zaterdagochtend as. aan te geven of de kinderen komen. Dit kan per E-mail of via Whatsapp naar Mona: 06 48 67 09 92 

Lees meer

Rabo ClubSupport

woensdag 6 oktober 2021

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
Stem nu direct via de Rabo App of

Stem hier

Met jullie stem kunnen we onze club nog een stukje mooier maken! Stemmen kan tot 25 oktober.

Ons doel:
Jeugd enthousiasmeren voor tennis. We zijn hard bezig om de jeugd te enthousiasmeren om te gaan tennissen, met resultaat. Het aantal jeugdleden is groeiende. Dit willen we verder uitbreiden. We willen meer (tennis)activiteiten voor ze organiseren. Tevens willen we onze tenniskooi ‘pimpen’ zodat het een leuke plek wordt voor de kinderen om te spelen/oefenen/tennissen.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering 2021

donderdag 16 september 2021


Donderdag 9 september was het dan (eindelijk) weer zo ver! De algemene ledenvergadering stond op de planning. Normaliter vindt deze plaats in maart en sluiten we het voorgaande jaar af. Door de coronamaatregelen bestond er dit jaar eerder geen mogelijkheid om de vergadering te organiseren. Maar… Wat in het vat zit, verzuurt niet!

We blikten tijdens de ALV terug op 2020 en een klein stukje 2021. Een periode die voor LTC Domburg twee kanten kende. We mochten een tijd niet spelen, konden geen drankje drinken in de kantine en konden niet spelen op het BTD 2020. Daarentegen trokken we veel nieuwe (en terugkomende) leden aan, gaven we de (kids)activiteiten een boost, zetten we in op vernieuwing zoals het reserveren van onze banen via de app en zagen we hoe een tal van vrijwilligers zich inzetten voor de club. Dit laatste kwam ook uitgebreid aan bod tijdens de ALV.

Lees meer

26 sept & 31 okt: Thuiswedstrijd TennisKids

woensdag 15 september 2021

TennisKids (oranje) Team DOMBURG 1
Dit jaar doet er een team van vier Tenniskids van LTC Domburg mee aan de Tenniskids competitie. Op zondag 26 september en zondag 31 oktober zijn wij de ontvangende partij en spelen ze een thuiswedstrijd. Van 10:00 tot 13:00 spelen ze zowel enkel als dubbel, jongens en meisjes (met, tegen en door elkaar).

Publiek is weer toegestaan dus vrienden, vriendinnen, opa's, oma's, pappa's en mamma's…. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen! De kantine en het terras zijn geopend voor een lekkere versnapering.

Benieuwd naar het complete programma en de wedstrijdresultaten van onze TennisKids?  Deze zijn te vinden op MijnKNLTB.

Lees meer

2 oktober: Clubtoernooi met pizza-avond

dinsdag 14 september 2021

Op zaterdag 2 oktober organiseren we weer een Clubtoernooi met aansluitend pizza en een gezellige avond!

Waar: Tennispark de Kikkerpit
Vanaf: 15.30 uur
Wat: Dubbels van een half uur, aansluitend pizza en een gezellige avond
Kosten: EUR 5,- p.p. en drankjes voor eigen rekening

Meld je snel aan, uiterlijk 30 september a.s., samen met een dubbelpartner via mail (secretaris@ltcdomburg.nl) of whatsapp (06-33135059)

Heb je geen tennispartner? Wij gaan je aan een andere tennisspeler koppelen.

Groetjes,
De evenementencommissie
Mona, Charlotte, Marlies, Mariëlle, Marianne

Lees meer

Algemene ledenvergadering met Bierproeverij

donderdag 26 augustus 2021

Zoals reeds aangekondigd wordt er aansluitend aan de ALV een gezellige avond in de kantine georganiseerd. 
Dit wordt een proeverij van speciaalbieren van de Duvel-Moortgat brouwerij door Ronald Bimmel, aangevuld met bijpassende hapjes. 

Wij zijn voornemens er een top avond van te maken en hopen jullie natuurlijk in grote getale te mogen ontvangen (uiteraard houden we ons hierbij aan de door het RIVM gestelde regels). 

Jij komt toch ook? Meld je uiterlijk maandag 6 september aan voor de ALV en proeverij.

 

Lees meer

Verslag 69e Badgasten Tennistoernooi Domburg

donderdag 12 augustus 2021

Het 69e Badgasten Tennistoernooi Domburg zit er op!  Het toernooi vond plaats van maandag 26 t/m zaterdag 31 juli 2021.
We kunnen wel zeggen dat het een zeer geslaagde toernooiweek is geweest!

Het begon allemaal erg spannend… Het hele jaar geen vuiltje aan de lucht op onze banen, maar uitgerekend aan het begin van de toernooiweek stonden onze banen volledig blank. Zo erg hadden we het nog nooit eerder meegemaakt. De heftige buien dreigden op zowel maandag als dinsdagochtend roet in het eten te gooien.

Wat een teamspirit en wat een saamhorigheid ontstond er op onze club! Uit alle hoeken kwam er hulp aangesneld! Samen hebben we er voor gezorgd dat alle wedstrijden toch gespeeld konden worden en onze banen er weer piekfijn bij lagen!

De hele week werden er mooie en spannende partijen gespeeld. Een genot voor het publiek dat in grote getale aanwezig was! Met op zaterdag natuurlijk de finales als hoogtepunt!

Uitslagen
Speciale dank voor de wedstrijdleiding/organisatie. Kevin van Iersel, Merel Mulder en Sander van Buren jullie hebben het geweldig gedaan!

Wij kijken terug op een roerige, maar bovenal ontzettende sportieve en gezellige week! Op naar volgend jaar!

 
Lees meer

Het Badgasten Tennistoernooi Domburg

dinsdag 13 juli 2021

Het Badgasten Tennistoernooi Domburg zal plaatsvinden van maandag 26 t/m zaterdag 31 juli 2021 (week 30)
 
Over 2 weken gaat het Badgasten Tennistoernooi Domburg van start! Inschrijven kan voor alle speelsterktes en niveaus. De unieke ouder-kind categorie staat natuurlijk ook weer op de planning!
 
De inschrijvingen zijn in volle gang. Zien we jou ook in de week van 26 juli? Inschrijven kan via Toernooi.nl.
 
Volgens het vertrouwde concept met:
  • Grote schema’s met een winnaars- en verliezers ronde, waardoor iedereen per categorie minimaal twee keer kan spelen!
  • Het oude vertrouwde en traditionele Badgastentoernooi sfeertje.
  • Veel verschillende inschrijvingen in niveau, nationaliteit en leeftijd!
  • Jeugd- en seniorentoernooi worden tegelijkertijd gespeeld.
  • Er is zelfs een categorie waarbij een junior samenspeelt met een senior.

We hopen jullie allen weer in groten getale te mogen ontvangen en kijken er naar uit om iedereen weer te mogen begroeten!

 

Lees meer

27 juni: Tenniskids competitie

dinsdag 22 juni 2021

Dit jaar doet er een team van vier junioren van LTC Domburg mee aan de Tenniskids Voorjaarscompetitie. Aanstaande zondag 27 juni zijn wij de ontvangende partij en spelen ze een thuiswedstrijd.

Van 10:00 tot 13:00 spelen ze zowel enkel als dubbel, jongens en meisjes (met, tegen en door elkaar). Publiek is weer toegestaan dus vrienden, vriendinnen, opa's, oma's, pappa's en mamma's…. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen!

De kantine en het terras zijn geopend voor een lekkere versnapering.

Wij wensen alle spelers veel plezier en succes toe! Tot zondag!

Lees meer

12 juni: Wedstrijd Dubbelen met Bingo!

woensdag 2 juni 2021

Eindelijk, na een lange periode van beperkingen wordt er steeds meer mogelijk en kunnen er weer activiteiten georganiseerd worden. En dat laat onze evenementencommissie zich geen twee keer zeggen!

Op zaterdagochtend 12 juni wordt er voor alle leden (vanaf 18 jaar) een onderlinge dubbelwedstrijd georganiseerd, voor zowel heren als dames. Aansluitend aan de wedstrijd is er van 12:00 tot 13:00 een Bingo met leuke prijzen.

Lees meer

KNLTB Ledenpassen

zondag 23 mei 2021

Beste leden van LTC Domburg,

De KNLTB is al een tijdje bezig met het digitaliseren van een aantal zaken. Eén van de voorbeelden hiervan is de KNLTB Club App, waar wij inmiddels met volle tevredenheid gebruik van maken. Ook de KNLTB-ledenpassen zouden gedigitaliseerd worden, waardoor de fysieke ledenpassen niet meer nodig zouden zijn. Het ziet er naar uit dat dit proces toch wat langer gaat duren dan verwacht.

Lees meer

Strandspelletjes voor de jeugd van LTC Domburg

dinsdag 4 mei 2021

Onze enthousiaste evenementencommissie heeft weer niet stil gezeten. Ze organiseren het ene (jeugd) evenement na het andere. Ondanks de beperkingen die er op dit moment zijn, weten ze er iedere keer weer een feestje van te maken! Trots op deze toppers!

Lees meer

Tennis mee tijdens onze ledenavonden!

dinsdag 4 mei 2021

Onder de leden worden onderling wekelijks verschillende tennisactiviteiten georganiseerd. Deze goedbezochte avonden zijn een leuke manier om kennis te maken met andere leden en gezellig samen een potje te tennissen. Op deze avonden lopen alle leeftijden / niveaus door elkaar. Het uitgangspunt is een gezellige, sportieve avond hebben met elkaar. Deze avonden worden doorgaans ingepland  / afgesproken via Whatsapp groepen. Het is iedere keer geheel vrijblijvend om wel of niet mee te doen.

Lees meer

Grote onderhoudsbeurt voor onze banen

vrijdag 23 april 2021

Jaarlijks komt er een gespecialiseerd bedrijf (de Peinder) langs voor een grote onderhoudsbeurt aan onze banen. Ook vandaag zijn ze weer langs geweest en de banen kunnen er voorlopig weer tegenaan! 

Lees meer

Gastles tennis voor de basisschool

vrijdag 16 april 2021

Gisteren hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 van basisschool de Golfslag een gastles tennis gehad van onze tennistrainer René Flohil. Het was een geslaagde dag!

Voor kinderen die graag tennislessen willen volgen kunnen wij het volgende aanbieden:

  • Een kind kan 5 introductielessen volgen, zonder lid te zijn van LTC Domburg
  • De eerste twee lessen hiervan worden betaald door LTC Domburg
  • Na deze 5 lessen kan beslist worden om al dan niet lid te worden van onze vereniging
Lees meer

De Paashaas op bezoek!

dinsdag 6 april 2021

Afgelopen zaterdag organiseerden we een (tennis) activiteit voor de kids. Deze activiteit stond, hoe kan het ook anders, geheel in het teken van Pasen, waarbij de Paashaas zelf natuurlijk ook niet kon ontbreken!

Deze BLAUWE paashaas had over het hele park BLAUWE paaseitjes verstopt.

Binnen een mum van tijd waren alle 133 eitjes gevonden.

Lees meer

Kindertennismiddag

dinsdag 8 september 2020

Op vrijdag 25 september was er voor alle jeugdleden een toernooi op de Kikkerpit. We hebben heerlijk een paar partijtjes gespeeld. Daarna gingen we lekker pizza eten in de kantine van de club.

Het was een super gezellige middag!

Dank aan Charlotte, Marlies, Marianne en Mona voor de fantastische organisatie!

Lees meer
Copyright © 2022 LTC Domburg
Website: Dizero