Jeugdlessen (Tennis Kids)

Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, je het kunt spelen waar en wanneer jij wilt, het is uitdagend en het is ook nog eens de gezondste sport! Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep wordt onderscheid gemaakt in kinderen die tennissen in Tenniskids (t/m 12 jaar) en kinderen die spelen bij de junioren (t/m 17 jaar).

Onze enthousiaste tennistrainer René Flohil is KNLTB gediplomeerd en in het bezit van de A-licentie. Daarnaast is hij al ruim 30 jaar werkzaam als leraar in het basisonderwijs (groep 1 t/m 8). Hierdoor weet hij als geen ander onze jeugdleden enthousiast te krijgen voor de sport. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen. Bij de jonge beginnende kinderen t/m 12 jaar wordt er gewerkt volgens het programma TENNISKIDS van de KNLTB op een kleiner veld waarbij de ballen en de grootte van de tennisbaan zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. Het kan voorkomen dat kinderen die een snellere progressie in hun ontwikkeling doormaken, eerder doorschuiven naar een andere kleur.

Ook voor de junioren worden tijdens de tennislessen verschillende materialen ingezet om het tennissen op een speelse en afwisselende manier onder te knie te krijgen.

Voor kinderen (t/m 17 jaar) die graag tennislessen willen volgen kunnen wij de introductiekaart aanbieden:

• Een kind kan 5 introductielessen volgen, zonder lid te zijn van LTC Domburg
  • De eerste twee lessen hiervan worden betaald door LTC Domburg
  • Na deze 5 lessen kan beslist worden om al dan niet lid te worden van onze vereniging
  • De introductiekaart kost € 22,50

Alle kinderen kunnen meedoen. Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Bij ons leren kinderen spelenderwijs goed tennissen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze tennisleraar René. Zijn contactgegevens zijn te vinden op onze contactpagina.

De jeugdlessen worden momenteel op donderdagmiddag gehouden. Na de introductiekaart wordt er in principe met een lescyclus en leskaart van 10 lessen gewerkt. Na iedere 10-weken cyclus wordt er begonnen met een nieuwe leskaart. De prijs en lesduur per cyclus zijn afhankelijk van de groepsgrootte, maar nooit duurder dan € 7,50 per les.

• Kinderen worden ingedeeld op leeftijd, maar ook wordt gekeken naar niveau. Zo blijft het spelletje voor alle kinderen leuk
  • Iedere keer wanneer een nieuwe cyclus begint, worden de groepen door onze tennisleraar beoordeeld en eventueel heringedeeld op leeftijd en niveau van tennissen. Het kan ook dat groepen verschuiven/splitsen door nieuwe aanmeldingen
  • Wanneer je later in de cyclus instroomt (bijvoorbeeld na introductielessen), dan betaal je uiteraard alleen voor de resterende lessen van die cyclus
  • Wanneer een les niet gevolgd kan worden, dan kan de lesser deze gemiste les op eigen initiatief en in overleg met de tennisleraar een keer inhalen in een ander lesgroepje. De gemiste les wordt wel afgestreept op de leskaart